Galeria de fotos

Escoles Verdes: trobada comarcal (dijous 20 de novembre de 2014)

TROBADA COMARCAL D’ESCOLES VERDES

El dijous dia 20 de Novembre de 2014 va tenir lloc a l’Institut de Santa Coloma de Farners la 8a Trobada d’Escoles Verdes de la comarca de la Selva.

 Un any més constatem la il·lusió que els hi fa als alumnes aquesta trobada.

 Van participar-hi un total de 81 alumnes que formen part del Comitè mediambiental dels diferents instituts de la nostra comarca: Arbúcies, Hostalric, Lloret de Mar, Sant Hilari Sacalm, Vidreres i Santa Coloma de Farners que n’hem estat els amfitrions.

 L’acte va començar a les 9 del matí a l’aula polivalent de l’Institut de Santa Coloma de Farners amb la benvinguda i presentació.

 Els alumnes del comitè mediambiental de Santa Coloma van explicar el pla d’acció. Els alumnes de 1r d’ESO van parlar de les funcions dels delegats verds.

A continuació, l’alumna Maria Martínez del nostre centre de Santa Coloma de Farners va explicar la seva experiència a la participació a la fase estatal de la CONFINT (Conferéncia internacional dels joves Tinguem cura del Planeta) que va tenir lloc a Barcelona del 12 al 15 de Novembre 2014.

Hi van participar 10 Comunitats de tot Espanya: Albacete, Múrcia, Navarra, País Basc,  Madrid, Canàries, Palència, La Rioja, Galícia i Catalunya.

Van fer molts tallers, un diari, vídeos, i un Manifest que l’últim dia es va presentar al Sr. Josep Planas, representant de la Generalitat. I després aquest Manifest es presentarà a Brusel·les on tindrà lloc la fase europea de la CONFINT on redactaran una carta de responsbilitats que presentaran a la fase internacional que tindrà lloc al Brasil, a Rio de Janeiro per tal de fer-la arribar a tots els governants.

Va ser una experiència molt enriquidora en tots els sentits.

 En la presentació també es va explicar totes les accions que fem segons el pla d’actuació. I un alumne va explicar un dels nostres projectes de mobilitat sostenible el “Velo-bici” que consisteix en fer un intercanvi amb alumnes de l’ Institut  Josep Ma Quadrado de Menorca.

 En acabat l’acte a la sala polivalent tots junts vàrem anar al bar de l’Institut on els vàrem oferir un esmorzar.

 A continuació vàrem fer una passejada d’uns tres quarts d’hora per arribar a la Masia de Can Moragues, a Riudarenes, masia de la Fundació Emys, nom que prové de la tortuga que està en perill d’extinció.

 Allà ens varen fer tres tallers: Un va ser elaborar melmelada, l’altre sobre l’alimentació saludable i l’altre un joc de rol sobre la custodia del territori.

 Després dels tallers ens varen mostrar tota la finca, i ja per acabar la jornada vàrem fer el lliurament de la Llibreta Verda a l’Institut de Sant Hilari Sacalm que farà d’amfitrió per a la propera Trobada comarcal d’Escoles Verdes durant el curs 2015-2016.